Wrapped Bitcoin (WBTC)

Wrapped Bitcoin (WBTC) is een ERC-20 token op de Ethereum blockchain die 1-op-1 correspondeert met de waarde van Bitcoin (BTC). Het is bedoeld om Bitcoin te integreren in de wereld van decentrale financiën (DeFi) op Ethereum, waardoor gebruikers de voordelen van Bitcoin kunnen gebruiken in combinatie met de flexibiliteit van smart contracts op Ethereum.

WBTC werd gelanceerd in januari 2019 en is een samenwerking tussen verschillende bedrijven en organisaties, waaronder BitGo, Kyber Network en Republic Protocol. Het werd ontwikkeld als een manier om Bitcoin te gebruiken in DeFi-toepassingen, zoals leningsplatforms, beleggingsfondsen en derivatenmarkten.

Om WBTC te verkrijgen, moeten gebruikers hun Bitcoin depositeren bij een van de aangewezen “minting partners”, die vervolgens de equivalente hoeveelheid WBTC op de Ethereum blockchain uitgeven. Dit proces wordt ‘wrapping’ genoemd. Om WBTC terug te veranderen in Bitcoin, moeten gebruikers hun WBTC terugstorten bij een van de minting partners, die vervolgens de equivalente hoeveelheid Bitcoin uitbetalen.

Een van de voordelen van WBTC is dat het gebruikers toegang geeft tot een breder scala aan DeFi-toepassingen op Ethereum, waaronder leningsplatforms, beleggingsfondsen en derivatenmarkten. Aangezien de meeste DeFi-toepassingen op Ethereum zijn gebouwd, kan WBTC ook helpen bij het verminderen van de afhankelijkheid van centrale beurzen voor het handelen van Bitcoin.

WBTC is ook nuttig voor handelaren die willen profiteren van de prijsverschillen tussen Bitcoin en Ethereum. Omdat WBTC op de Ethereum blockchain is gebaseerd, kan het worden verhandeld op decentrale beurzen (DEX) die specifiek zijn gericht op Ethereum-tokens. Dit maakt het gemakkelijker voor handelaren om snel te schakelen tussen Bitcoin en Ethereum, afhankelijk van welke munt op dat moment een grotere winst oplevert.

Conclusie:

Wrapped Bitcoin (WBTC) is een ERC-20 token op de Ethereum blockchain die 1-op-1 correspondeert met de waarde van Bitcoin. Het is bedoeld om Bitcoin te integreren in de wereld van decentrale financiën (DeFi) op Ethereum, waardoor gebruikers de voordelen van Bitcoin kunnen gebruiken in combinatie met de flexibiliteit van smart contracts op Ethereum.