Wat is de beste stabiele munt?

Hoewel alle stablecoins in principe een aantal dingen gemeen hebben, zijn de verschillen tussen deze munten vaak aanzienlijk. De manier waarop ze werken kan verschillen, de ene is misschien wat meer op privacy gericht en de andere wordt volledig ondersteund door 1 op 1 in Amerikaanse dollars. Daarom zullen hier enkele van de meest gebruikte stablecoins worden besproken.

Tether (USDT) is de grootste en meest gebruikte stablecoin. De prijs van tether is gekoppeld aan de wisselkoers van de Amerikaanse dollar. Tether heeft echter geen uniforme voorraad dollars. In plaats daarvan heeft Tether een vrij uitgebreide mogelijkheid die wordt gebruikt om stablecoins te ondersteunen. In termen van marktkapitalisatie is tether verreweg de grootste.
.USD
Coin (USDC) is een andere belangrijke stablecoin. Deze stablecoin wordt uitgegeven door de Amerikaanse crypto exchange Coinbase in samenwerking met Circle. Bovendien is USD Coin gefixeerd op de prijs van de dollar. Net als Tether heeft USD meer reservedollars om circulerende munten te ondersteunen. Koop, verkoop en bewaar USDT – Tether veilig en eenvoudig bij de grootste exchange van Nederland, Bitvavo.

Dai (DAI) is een andere stablecoin die in dollars is geprijsd, maar Dai draait op de Ethereum (ETH) blockchain. Dai heeft ook geen extra dollars naast Ether Tokens. Dai is ook een volledig gedecentraliseerd platform. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is om het netwerk te beheren, zoals bijvoorbeeld het geval is bij Tether en USD Coin. Dit is een groot voordeel voor veel beleggers. Koop, verkoop en bewaar DAI veilig en eenvoudig bij de grootste exchange van Nederland, Bitvavo.

Paxos Gold (PAXG) is een stablecoin die, zoals de naam al doet vermoeden, niet gekoppeld is aan fiat-valuta, maar aan de prijs van goud. Paxos heeft verschillende kluizen waarin ze fysiek goud bewaren om de waarde van PAXG-munten te compenseren. Elke PAXG token vertegenwoordigt de waarde van één ounce goud.

Ondanks het feit dat een groot aantal stablecoins gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, hebben enkelen hun volledige reserves in dollars uitgedrukt. De grootste stablecoin, Tether, heeft hiervoor veel kritiek gekregen. USD Coin beweerde eerder ook dat zijn reserves alleen uit dollars bestonden, totdat werd onthuld dat dit niet het geval was.

Het kan voor beleggers belangrijk zijn dat de stablecoin daadwerkelijk wordt ondersteund door een 1:1 basisvaluta. In feite minimaliseert dit mogelijke problemen met de grootte van de kamer.

Stablecoins die volledig zijn gevuld met de onderliggende activa, worden daarom door sommige beleggers als een veiligere optie beschouwd. Een voorbeeld van zo’n stablecoin is Binance USD (BUSD). Het is een stablecoin van de cryptocurrency exchange Binance, die weer gekoppeld is aan de dollar en een reserve heeft van 1 tot 1 US dollar.

Cryptohopper

Cryptohopper