Ripple – XRP

Ripple -XRP

Ripple is een bedrijf opgericht in Californië in 2012. Er wordt gewerkt aan een betalingsprotocol dat primair gericht is op het stroomlijnen van het onderlinge betalingsverkeer tussen banken. De valuta die op de Ripple-blockchain kan worden gebruikt, wordt XRP genoemd. Het grootste en belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Ripple is de onderliggende filosofie en het doel van elke cryptocurrency.

XRP Ripple
Ripple coin

Bitcoin is ontwikkeld met als doel directe en gedecentraliseerde transacties tussen de twee partijen mogelijk te maken, terwijl Ripple is ontwikkeld om het bestaande betalingssysteem te verbeteren. Het tweede verschil is dat je Bitcoin kunt minen. Dat wil zeggen, mensen en partijen kunnen Bitcoin verdienen door transacties samen te voegen tot blokken en deze toe te voegen aan de blockchain waar transacties worden verwerkt. Op deze manier kan iedereen Bitcoin hebben als de nodige services worden geleverd. Ripple daarentegen centraliseert de uitgifte van XRP’s en alle gepubliceerde XRP’s zijn al gemaakt. Alle XRP’s die zijn gemaakt maar nog niet zijn gepubliceerd, worden beheerd door de Ripple Foundation.

Waarom investeren in XRP ?

Wanneer de vraag naar digitaal geld toeneemt, stijgt de prijs. Dat heeft tot gevolg dat met name grote bedrijven zullen investeren in cryptocurrencies en willen investeren. Als een prive persoon met wat spaargeld, kan dit op dit moment een beetje moeilijk zijn. Investeren in Ripple en andere cursussen kan economisch aantrekkelijk zijn als je genoeg spaargeld hebt om de sprong te wagen. Houd er rekening mee dat dergelijke investeringen niet zonder risico zijn. De markt kan altijd dalen, zelfs als experts het niet voorspellen.

Cryptohopper

Cryptohopper