Cryupto munt OKB

OKB crypto munt

OKB is een cryptocurrency token uitgegeven door de Chinese crypto beurs OKEx. Het is een zogenaamde stablecoin welke is gekoppeld aan de waarde van diverse fysieke activa, waaronder goud en olie. OKB is ook gebruikt als utility token binnen het ecosysteem van OKEx, waar gebruikers korting kunnen krijgen op handelskosten, toegang kunnen krijgen tot speciale producten en diensten, en kunnen deelnemen aan governance besluiten en stemmen.

OKB werd in 2019 uitgegeven via een Initial Exchange Offering (IEO) en is sindsdien een van de meest actief verhandelde tokens op OKEx. De marktkapitalisatie van OKB varieert en de prijs ervan kan fluctueren afhankelijk van de vraag en het aanbod.

Het team achter OKB en OKEx heeft als doel om OKB te positioneren als een belangrijke speler in de crypto-economie en het te gebruiken als een verbindingsmiddel tussen traditionele en crypto-activamarkten. OKEx heeft ook samengewerkt met diverse partners om OKB als betalingsmiddel te accepteren voor goederen en diensten.

Houd er wel rekening mee dat “exotische” cryptocurrency’s als OKB een hoog risico met zich meebrengen en dat de waarde ervan erg volatiel kan zijn.

OKB – Utility token

OKB is de native token van de OKExchange en dus een echte  utility token. Deze token werd gecreëerd door de OK Blockchain Foundation en werd door OKEx overgenomen als globale utility token om tal voor voordelen te krijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld goedkopere transactiekosten, governance-functies en prijsacties zoals giveaways.

Je kan hierbij de vergelijking maken met de Binance exchange en de daaraan gelieerde BNB-coin die je ook tal van voordelen geeft. We komen later terug op een reeks gelijkaardige projecten.

Sinds het Mainnet live is gegaan in januari 2021, heeft OKB een adoptie gedaan van de Ethereum blockchain naar haar eigen blockchain. Dit betekent dat het niet langer een ERC20-token is, maar dat het runt op de eigen blockchain. De OKB-tokens zijn reeds verhandelbaar op andere exchanges, maar het plan is echter wel om deze tokens ook globaal te verhandelen op alle exchanges in de nabije toekomst.