Bitcoin – BTC kopen, verkopen en bewaren

Bitcoin kopen en verkopen

  • bitcoinBitcoin€20,397.441.93%
Bitcoin is een experimentele nieuwe valuta die actief in ontwikkeling is. Elke verbetering maakt bitcoin aantrekkelijker, maar naarmate de acceptatie van bitcoin toeneemt, brengt dit ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Tijdens deze groeipijnen kunt u te maken krijgen met hogere kosten, tragere bevestigingen of zelfs ernstigere problemen. Voordat u grote investeringen doet, moet u zich voorbereiden op problemen en overleg plegen met technische experts, maar onthoud dat niemand de toekomst van Bitcoin kan voorspellen.

Geen transactiekosten over eerste 💰€1.000 aankoop en/of verkoop

De bitcoin werd in 2008 bedacht door ene Satoshi Nakamoto. Of hij dit alleen heeft bedacht of samen met andere programmeurs bedacht heeft, is tot de dag van vandaag niet bekend. De ware identiteit is onbekend. In 2008 schreef Satoshi Nakamoto een whitepaper waarin hij alle basisprincipes van Bitcoin uit de doeken deed. De eerste echte BTC-transactie vond een jaar later plaats. Toen werd volgens de overlevering 10.000 bitcoin op tafel gelegd voor een pizza..

In tegenstelling tot klassieke munten, wordt de bitcoin niet uitgegeven door één centrale bank. De munt wordt gecreëerd door gebruikers ingewikkelde computercodes te laten ontcijferen op een gedecentraliseerd systeem waarop iedereen is aangesloten: de blockchain. Het ontwikkelen van bitcoins heet ‘minen’ in het jargon.

Bitcoin was de eerste gedecentraliseerde digitale valuta. Decentralisatie is een fundamentele eigenschap van Bitcoin. Dit betekent dat transacties kunnen worden gedaan zonder toestemming van derden. Bij traditioneel bankieren is de bank de tussenpersoon die u toegang geeft tot uw geld en voorkomt dat het wordt gestolen. Banken zijn de instellingen die alle gebruikersfondsen beheren, dus de regels kunnen ook worden gewijzigd. Er kan bijvoorbeeld geld van klanten worden uitgeleend zonder toestemming, of bepaalde transacties worden niet meer goedgekeurd.

Met Bitcoin en de software die het gebruikt, is er geen tussenpersoon of centrale autoriteit. Alleen gebruikers beheren geld en hun transacties kunnen niet worden afgewezen. Hiervoor wordt blockchain gebruikt. Dit is een netwerk van computers die shareware gebruiken. Deze transformeren gegevens op een manier waar een oneerlijke gebruiker niet mee kan knoeien. Bitcoin heeft verschillende belangrijke onderdelen. Ten eerste maakt het gebruik van cryptografie met openbare sleutels. De bitcoin-eigenaar krijgt een openbare sleutel die bewijst dat de bitcoin van de gebruiker is, en een privésleutel die alleen de eigenaar toegang heeft tot de bitcoin. Ook maakt Bitcoin gebruik van een peer-to-peer netwerk. Nodes, de computers waarop de software draait, controleren of transacties voldoen aan de regels van de software. Ten slotte is er een eindige voorraad van 21 miljoen bitcoins die kan worden gecreëerd. Dit geeft de waarde van de munt.

De gehele cryptomarkt leunt op het idee dat Bitcoin bewerkstelligde: geld kan door iedereen wereldwijd verstuurd en ontvangen worden zonder afhankelijk te zijn van de zogenaamde “middleman”. Met zijn rol als pionier blijft Bitcoin bovenaan de markt staan. Het is de grootste cryptovaluta, met groeiende interesse van organisaties en toenemende mogelijkheden om te betalen met Bitcoin.