Avalanche – AVAX kopen en verkopen

Avalanche kopen en verkopen

Avalanche is een platform ontwikkeld door Ava Labs waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en hun eigen blockchains op het platform kunnen publiceren. In veel opzichten is het een concurrent van Ethereum. De ontwikkeling van Avalanche is gericht op het vergroten van de doorvoer van blockchain-transacties en de tijd die nodig is om de transactie-finaliteit te bereiken. De uitgiftelimiet van AVAX is 720 miljoen, wat voornamelijk wordt gebruikt om platformvergoedingen te betalen.

AVAX kopen met iDeal
AVAX snel en eenvoudig kopen met iDeal

AVAX is de cryptocurrency gerelateerd aan Avalanche. Dit betekent dat het lawineconsensusmodel bovenop AVAX werkt. Net als de Avalanche-blockchain is het token ontwikkeld door Ava Labs. Dit team bestaat uit ontwikkelaars met ervaring in het verleden bij onder meer Google, Microsoft en NASA.

AVAX kan worden gebruikt om te handelen met andere cryptocurrencies. Het kan Avalanche ook onderbreken. Dit is belangrijk voor de blockchain omdat de Avalanche blockchain een staking vereist om transacties uit te voeren. Een derde optie is om Avalanche of andere cryptocurrencies in te zetten op Ddapps en andere cryptocurrencies op de Avalanche blockchain. Door liquiditeit toe te voegen aan de “liquiditeitspool” wordt u als beloning uitbetaald in de betreffende cryptocurrency. Meestal krijg je een hoger percentage uitbetaald dan bij een staking. Het risico op verlies is groter omdat de munten waaraan u liquiditeit toevoegt, vaak minder bekende munten en kleinere munten zijn. De belangrijkste partners van Avalanche zijn Curve en Aave. Ze zorgen onder meer voor “liquiditeitspools” op het Avalanche-netwerk.